På 815 meters höjd över havet erbjuder Norefjell Ski & Spa upplevelser för alla sinnen: Friluftsliv i storslagen natur och avkopplande spabehandlingar, men också fantastiska matupplevelser. Med miljö och hållbarhet som ett allt viktigare fokusområde var det naturligt att välja Purezza som restaurangvatten.
Av Rita Tvede Bartolomei, Foto: Kalle Hagglund
Har anställt en ny köksmästare
”Fjellet” har en à la carte-meny med individuella rätter, en trerättersmeny och en buffémeny.
– Vi har ett speciellt läge som gör att vi sticker ut här i Buskerud. Vårt matkoncept är under ständig utveckling. Vi har nyligen anställt en ny kökschef, Lukasz Malcher. Han håller just nu på att sätta sin prägel på menyn. Kort sagt skulle jag fortfarande säga att våra rätter är baserade på lokala, säsongsbetonade råvaror med en klassisk twist, säger Tommas Fokdal, hotellets F&B-chef.
2017 korade Dagbladet de 6 bästa spahotellen i Norge, och Norefjell kom ut på topp: Maten från deras restaurang ”Fjellet” och den totala upplevelsen av hotellet fick högsta betyg, en sexa.
Ingen plast – ingen flaskleverans
Med en ökande medvetenhet om hållbarhet som en bra affärsstrategi var det naturligt för Norefell Ski & Spa att hitta ett alternativ till traditionellt flaskvatten. I juli 2018 gjorde högfjällshotellet ett medvetet miljöval, som också visade sig resultera i minskad logistik och ekonomiska besparingar:
– Det var perfekt att ha ett system som garanterade gott, välsmakande vatten. Nu behöver vi inte leverera massor av flaskor och vi behöver inte returnera pantflaskor, säger Tommas Fokdal.
Fokdal säger att personalens och gästernas erfarenheter av Purezza hittills bara har varit positiva.
– Dessutom gillar personalen att vattnet alltid är lättillgängligt, säger han.
Inget lagringsutrymme, tar aldrig slut och tillgängligt från kranen
Purezza levereras som en tapptornslösning som ansluts direkt till vattenförsörjningen i lokalen. Restaurangvattnet serveras till gästerna i glasflaskor som kan diskas i diskmaskinen och användas om och om igen. Avfallsmängden har minskat avsevärt och vi får aldrig slut på produkter. Det är bara att vrida på kranen och välja kolsyrat eller icke-kolsyrat. Det är självklart också mycket platsbesparande och praktiskt att vi inte längre behöver extra lagringsutrymme för flaskvatten, säger Tommas Fokdal.
Skänker en del av vattenförsäljningen till UNICEF
En del av intäkterna från försäljningen av Purezza-vatten går till UNICEF, vilket gör det särskilt populärt bland gästerna på Norefjell Ski & Spa, förklarar Tommas Fokdal.
– I augusti betalar vi ut till UNICEF vad vi har fått in genom Purezza-försäljningen under ett år. Vi tycker att det här restaurangvattnet är en riktig ”people and planet-friendly”-produkt. Att få möjlighet att märka vattenkarafferna med vår logotyp är fantastiskt. Purezza bidrar till att stärka vårt varumärke genom att göra ett hållbart val för vår restaurangverksamhet”, säger Tommas Fokdal.
Är du intresserad av att servera Purezza i din restaurangverksamhet?
Du kan nu hitta Purezza på restauranger i Nordamerika, Europa och Australien. Purezza förser restauranger med en hållbar vattenlösning som har en positiv inverkan på slutresultatet.
Kontakta oss för att prata med en Purezza-expert idag och hitta rätt produkt och tjänst som är skräddarsydd för din verksamhets behov.